Piekarnia Eres Piekarnia Eres - chleb
 

Z miłości do chleba. Tak właśnie powstała ta piekarnia. Doświadczenie, pasja, samozaparcie, ambicja - a przede wszystkim praca zespołowa. Bo gdyby nie zespół - tak daleko byśmy nie zaszli. Pracujemy wszyscy - ja, moja żona, córka, syn oraz zięć. Nasze grono pracowników znacznie się powiększyło. Jesteśmy jedną z najbardziej rozwijających się piekarni w Trójmieście. To głównie dlatego, że to co robimy - to tylko i wyłącznie z pasji do chleba. Lecz nie takiego zwykłego chleba - skupiamy się głównie na tym, by nasz klient nie faszerował się chemią, zbędnymi dodatkami.

tradycyjny zakwas

Naturalnie i smacznie

Nasz zakład produkuje pieczywo na naturalnych składnikach, i oczywiście na naturalnym żytnim zakwasie, zakwasie orkiszowym i zakwasie gryczanym oraz razowym. Wszystkie zakwasy wyprowadzaliśmy sami od podstaw. Pieczywo powstaje na bazie receptur, które sami tworzymy. Do produkcji pieczywa nie stosujemy polepszaczy. Używamy samych naturalnych komponentów, pracujemy na mące niestandaryzowanej (bez kwasu askorbinowego i enzymów). Produkujemy również chleby żytnie z mąki BIO. Całe pieczywo jest formowane ręcznie. Zatrudniamy wykwalifikowanych piekarzy i cukierników, ale również jesteśmy otwarci na osoby, które pragną z nami się rozwijać.

tradycyjnie wyrabiany zakwas

Nie samym chlebem człowiek żyje.

U nas mogą Państwo również skosztować wiele słodkości. Robimy również torty na zamówienie.

tradycja na pokolania

Nasze wyroby cukiernicze charakteryzują się tym, że do ich produkcji ciasta używamy tylko masła, świeżych jaj, które codziennie trafiają do nas z fermy. Sprzedaż prowadzimy głównie w naszych sklepach firmowych, usytuowanych na terenie trójmiasta.

Piekarnictwo, cukiernictwo to nasze pasje, dają nam ogromną satysfakcję i poczucie szczęścia. Jest to dla nas niesamowita radość, kiedy klienci do nas wracają.

Pasja i satysfakcja

Jestem w tym zawodzie 24 lata. Mój upór, ambicja, motywacja doprowadziły mnie do tego miejsca. Złożyło się na to wiele czynników. Chciałbym, by ludzie otworzyli się na zdrowe pieczywo, by zaufali nam, że u nas nie ma kompromisu, chleb żytni to chleb żytni, bez dodatku grama mąki pszennej. W naszej piekarni cukierni używamy najwięcej mąki żytniej w przeciwieństwie do innych zakładów piekarniczych. "Samo zdrowie".

wlasciciel piekarnia eres

Nasz chleb nie jest kwaśny, co jest bardzo ważne dla ludzi cierpiących na dolegliwości żołądkowe. ŻYTO TO ŻYCIE. Kiszonki są bardzo zdrowe. A kwasy są niczym innym jak kiszonkami.

Jesteśmy otwarci na wszystkie opinie klientów. Krytyka, jak i dobre słowo bardzo nas budują.

Mamy jeszcze bardzo wiele do zaoferowania, to dopiero początek naszej "chlebowej" drogi.

Zachęcamy wszystkich, by dalej tworzyli z nami tę firmę. Postaramy się nie zawieść żadnego z klientów.

Tradycja

Zakład powstał po działającej wcześniej piekarni, która istniała od 1936 roku.
To zobowiązuje, dlatego wszystkie nasze zakwasy wyprowadzaliśmy sami od podstaw.
Pieczywo powstaje na bazie receptur, które sami tworzymy i formujemy je ręcznie.

  • 1
  • 1936
 
  • 1
  • 2018
 
  • 10
  • 2020
Więcej o tradycji

Wyroby

Nasz zakład produkuje pieczywo na naturalnych składnikach, i oczywiście na naturalnym żytnim zakwasie, zakwasie orkiszowym i zakwasie gryczanym oraz razowym. Nasze wyroby cukiernicze charakteryzują się tym, że do ich produkcji ciasta używamy tylko masła, świeżych jaj, które codziennie trafiają do nas z fermy.